Welke nieuwe zonnepaneeltechnologieën

technologieën

Welke nieuwe zonnepaneeltechnologieën

In een vorige blog hebben we de nieuwste nieuwe zonnepaneeltechnologie bekeken die in 2020 op de markt komt – inclusief Maxim Integrated, innovatieve celoptimalisatie. In dit bericht gaan we dieper in op 5 zonnetechnologieën die de komende jaren de grootste impact hebben op de zonne-industrie.

1 Drijvende zonneparken

Siliciumplaten worden met de dag goedkoper en efficiënter. Volgens deskundigen bieden fotovoltaïsche panelen op reservoirs en andere waterlichamen een nog grotere efficiëntie en een overvloed aan andere voordelen.

Drijvende zonneparken kunnen enorme hoeveelheden elektriciteit genereren zonder waardevol land of onroerend goed te gebruiken. De installatiekosten van zwevende fotovoltaïsche panelen zijn lager dan die van op land gebaseerde fotovoltaïsche panelen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat de energieproductie van drijvende zonnepanelen tot 10% groter is vanwege het koeleffect van water.

2 BIPV-zonnetechnologie

 

In gebouwen geïntegreerde fotovoltaïsche systemen, zoals de naam al doet vermoeden, gaan naadloos op in de architectuur van het gebouw in de vorm van daken, luifels, vliesgevels, gevels en dakraamsystemen. In tegenstelling tot traditionele PV-zonnepanelen kan BIPV esthetisch aantrekkelijk zijn in plaats van een compromis te sluiten voor het ontwerp van een gebouw.

Natuurlijk is esthetiek alleen niet voldoende voor kopers van zonne-energie; economie is ook belangrijk. Het goede nieuws is dat de BIPV-zonnepaneelsystemen huiseigenaren in staat stellen om te besparen op bouwmaterialen en elektriciteitskosten. Door BIPV te vervangen door standaard bouwmaterialen, kunt u besparen op de extra kosten van zonnepaneelmontagesystemen.

3 zonnevellen

Solar skins is een nieuwe PV-technologie om aangepaste ontwerpen te integreren in zonnepaneelsystemen. De technologie van de zonnehuid is vergelijkbaar met de advertentiewraps die op busvensters worden weergegeven.

Sistine, de fabrikant van zonnevellen, test de technologie in het National Renewable Energy Laboratory van de Verenigde Staten om de efficiëntie te verhogen. Dunne zonnefilmshuiden behouden een hoge efficiëntie vanwege de selectieve lichtfiltratievoordelen. Het zonlicht dat op zonnevellen valt, wordt gefilterd om de zonnecellen eronder te bereiken. Als gevolg hiervan geeft het tegelijkertijd het aangepaste beeld weer en levert het zonne-energie.

 

4 Zonnestof

Zonnestraling is overal ter wereld beschikbaar, dus waarom zou u niet waar nodig uw eigen energie opwekken? Stel je voor dat je naast het produceren van zonne-energie op een vaste locatie, dit ook kunt doen terwijl je onderweg bent door je eigen kleding.

Onderzoekers ontwikkelen zonnestoffen met een visie om zonne-energie in elke vezel op te nemen. Deze zonnedraden kunnen worden ingebed in je t-shirts, winterjassen of andere kleding om je te helpen warmer te blijven, je telefoon van stroom te voorzien en energie te leveren voor andere behoeften terwijl je onderweg bent.

5 Fotovoltaïsche zonnewerende barrières (PVNB)

 

Verkeerslawaai op de snelweg in de VS is altijd een zorg voor iedereen geweest. Om dit probleem te verhelpen, hebben 48 staten bijna 3000 km verkeersgeluidsbarrières gebouwd. Geluidsbarrières werden altijd gebouwd met als enig doel het ontwerpen van kosteneffectieve barrières die op efficiënte wijze geluidsbeperkende functies uitvoeren.

No Comments

Post A Comment